4 Nisan 2016 Pazartesi

Telli Baba Tatlısı





Pazar günlerini daha tatlı hale getirecek Telli Baba tarifiyle nesilden nesile bir tatlıyı misafirlerinize ikram edin.
Telli Baba Tatlısı (20-25 adet)
Malzemeler: 
• Yarım paket (125 gr) Tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 çorba kaşığı irmik
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 4-5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
• Dövülmüş ceviz
• Tel kadayıf
Şerbeti İçin:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 dilim limon
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağımızı geniş bir kaba alıyoruz. İçerisine tüm malzememizi ekliyoruz. Unu azar azar ekleyelim ki yumuşaklığını daha güzel ayarlayalım. Hamurumuz ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içlerini içli köfte yapar gibi içlerini açıyoruz. Tel kadayıf ve cevizli harcından içlerine doldurup üzerini kapatmadan açık olarak tepsiye diziyoruz. 180 derece fırınımıza koyuyoruz. Bu arada şerbeti hazırlamak üzere malzemeleri ocağımıza koyuyoruz. Kaynatıp kenara alıyoruz. Telli babalarımızın Üzeri renk aldıktan sonra fırından alıyoruz. Şerbeti üzerine döküp üzerini kapatıyoruz.
Uzmanından tavsiyeler :
* Telli baba yaparken tıpkı şekerpare gibi şerbetimizin de tatlının da sıcak olmasını istiyoruz. Birisi bile soğuk olursa şerbet tatlıya işlemeyecek kurabiye şeklinde kalacaktır.
smile ifade simgesi
Yorum Gönder