4 Nisan 2016 Pazartesi

Biberli Ekmek



Biberli Ekmek tarifi ile mutfaktaki tüm hünerlerinizi gösterip misafirlerinize lezzetli bir ikram sunmak ister misiniz? Tarifini sizler için paylaşıyoruz. ays cafe farkı ile ....
Biberli Ekmek (4- 6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamur için:
• 1 paket (250 gr tereyağı
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 4,5 su bardağı un
• Yarım paket yaş maya
• 1.5 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
• 1 büyük soğan
• 1 adet kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı susam
• 1 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı)
• 1 çay bardağı (100ml) sıvı yağ


Hazırlanışı:
Süt, su, un, maya, tuz, şeker ve tereyağını bir kaba koyarak yoğuralım. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım. Diğer taraftan soğanları  ve biberleri küp küp doğrayalım.İkisini birlikte yağda hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Salça, susam, acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavuralım. Mayalanan hamurdan bir çay bardağı altı büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Elimizde yassılaştıralım. Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayalım. Yine elimizle hafifçe bastıralım. 180 derece fırında 40 dk. pişirelim.ays cafe den Tavsiyeler:
* İsterseniz hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder