6 Ocak 2016 Çarşamba

ŞÖBİYET



Çok kolay yapacağınız bir şöbiyet baklava. Şöbiyet'in özelliği içerisinde süt ile pişmiş irmik muhallebisi nin bulunması.İster cevizli ister Antep fıstıklı isterseniz de sade muhallebili yapabilirsiniz.

HAMURU İÇİN



2 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un




MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı


BEZELERİ AÇMAK İÇİN:
Nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
ARASI İÇİN:
Ceviz,toz Antep fıstığı
5 yemek kaşığı kaymak

Hamuru İçin: Yoğurma kabına sıvı yağ yoğurt yumurta bir çimdik tuz ve yarım limonun suyu alınır. İçine kontrollü olarak unu katılarak hamur yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir.
Muhallebisi İçin: Süt irmik toz şeker ve tereyağı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hazırlanışı:Dinlenen hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.15 tanesi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konur. Hamur bu şekilde 15 tane birden aynı anda açılır. Yufka yaklaşık 5x5 cm kareler halinde parçalara ayrılır. Karelerin içine 1 tatlı kaşığı kaymak, 1 tatlı kaşığı muhallebi toz Antep fıstığı veya ceviz konur ve üçgen kapatılır. Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır ve üçgenler dizilir. Üzerine eritilip kızdırılmış tereyağı dökülür ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Şöbiyet fırından çıkınca ılıtılır ve üzerine ılık şerbeti dökülerek servis edilir.
Yorum Gönder