24 Ekim 2014 Cuma

HUNİ KEK

   Neden Huni kek ?Çünkü huni şeklinde bir aparat yardımı ile yapılıyor, tulumba tatlısı gibi Arapların yaptığı bu tatlıyı orjinal şeklinden çevirerek yaptım.Tatlının orjinal adı da Huni kek.

  Malzemeler:
1 su bardağı kaynar su
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı yumurta, yaklaşık 4 büyük yumurta ve 2 beyaz
Kızartma için yağ
Süslemek için pudra şekeri

   Yapılışı:
Su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatılır,bu karışıma azar azar unu ilave edilir ve iyice çırpılır 5 dakika pişirilir.Tulumba tatlısının hamurunu yapar gibi....
Pişen hamuru soğutun sonra yumurtaları birer birer ekleyin ve tamamen pürüzsüz, homojen olana kadar  mikserin düşük hızında karıştırın.


Huni için boşalan ketçap yada mayonez kutusunu kullanıyoruz.
Hazırladığınız hamur karışımını kutuya doldurun.Spiraller çizerek şekil verin,arkalı önlü kızartıp kağıt üzerine alın. Sıvı yağı ısıtın çok sıcak olmayacak.
Pudra şekeri serpip servis yapın.

Şerbetli de yapabilirsiniz. Bilinen şerbetlerden yapıp ocaktan alır almaz hunı tatlılarını soğuk şerbetin içine atın.Bir iki dakika sonra şerbeti içine alacaktır.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: