27 Ağustos 2014 Çarşamba

KREP [BEŞAMEL SOS VE TAVUKLU]

       KREP  [BEŞAMEL SOSLU VE TAVUKLU]

      MALZEMELER
      2 yumurta
     2 su bardağı süt [bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum]
     1  çay kaşığı tuz
     1-1,5su bardağı un ,yarım paket kabartma tozu,unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak,tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada servis kepcesi ile bir kepce döküp, pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilerde  yağlamaya gerek yok.
  Beşamel sos için malzemeler:     2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz. karabiber,beşamel sosu pişirmek için tavada tereyağı ile un hafif kavrulur,azar azar süt ilave edilir muhallebi kıvamına getirilir,üzerine tuz ve karabiber eklenir.

  2 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk but,hazırlanan beşamel sosla karıştırılır

    Kreplerin ortesına beşamel sosla karıştırdıgımız tavuktan biraz koyuyoruz
 Bohça katlar gibi katlayıp kare şekline getiriyoruz,dikdörtgen borcam tepsiye hesini aynı sekilde diziyoruz.Bu malzemeden dokuz tane krep çıkıyor.üzerine ayırdıgımız bir miktar beşamel sostan sürüp fırınlıyoruz, tarifte kaşar yok ama isterseniz fırınlamadan önce rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz.

Yorum Gönder